Lieve vroede vrouwen,

Er is zoveel gaande in geboorteland en het is onzeker wat dit voor jullie en voor de moeders in de toekomst gaat betekenen. Hoe het ook zij ik wens dat jullie er ook zullen zijn voor mijn zoon en dochter, mochten die ervoor kiezen om kinderen te krijgen. Ik wens hun net zo’n mooie ervaring toe als die ik heb gehad, mede dank zij jullie.

Daar wil ik vandaag op Bevrijdingsdag en tevens Internationale Vroedvrouwendag graag bij stilstaan, bij wat jullie betekenen voor mij.

Ik heb bewondering voor wat jullie doen, dat jullie ongeacht de onmogelijke tijden, naast een vrouw zitten, haar hand vasthouden, haar partner gerust stellen en dat uren lang kunnen volhouden, afwachten in de stilte, observeren en waar nodig een bemoedigende blik of gebaar kunnen geven.

Het is een initiatie de bevalling, één van de laatste grote initiaties die we in onze cultuur rijk zijn. Als moeder worden we letterlijk gedwongen om onze ziel en zaligheid bloot te geven, genoodzaakt om onszelf opnieuw uit te vinden, te ontdekken wie we zijn en wie we niet zijn, als a.s. moeder zijn we dan zo kwetsbaar. Alles komt zo intens binnen en het is zo fijn als er iemand is die ons gerust kan stellen en ons op een moment dat we het niet meer zien zitten kan herinneren aan de kracht die we in huis hebben. Die een stille getuige kan zijn van deze transformatie! Dank jullie wel voor alles wat jullie geven!

Ik wens ook dat jullie meer en meer gebruik durven maken van jullie sterke intuïtie, het meest accurate screeningsapparaat, omdat die open staat voor nuances (meer over intuïtie en empathie). Protocollen zijn niet voor mij geschreven, ze zijn geschreven voor de gemiddelde vrouw in een gemiddelde situatie, maar dat ben ik niet. Ik ben ik. Jullie helpen mij door mij bewust te maken van mijn eigen intuïtie, van mijn eigen signaalfunctie die me in staat stelt om goed voor mij en mijn baby te zorgen. En als ik het niet meer weet is het fijn als jullie je intuïtie ook gebruiken en dat met me willen delen. Dat maakt dat ik me veilig voel en gerespecteerd!

Lieve vroede vrouwen jullie zijn fantastisch!

Warme groet en fijne Internationale Vroedvrouwendag,

Hester

 

Auteur: Stichting De Geboortenis

Auteur: Stichting De Geboortenis

Stichting De Geboortenis in Zutphen is er voor alle zwangeren en (wens)ouders. Het Geboorteplatform biedt de zorgprofessional toegang tot informatie over symposia, lezingen, [bij]scholing en andere belangrijke evenementen voor professionals in de geboortezorg. De Geboortenis werkt aan de realisatie van een ecologisch geboortehuis in Zutphen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en ontvang als eerste het nieuws over nieuwe trainingen, blogartikelen en bijeenkomsten.

Newsletter Form (#1)