Annemieke van Dalum is Homeopaat gespecialiseerd in de behandeling van babies en jonge kinderen. Zij heeft als kinderhomeopaat ruim 20 jaar ervaring in het behandelen van kinderen met uiteenlopende acute en chronische problemen, zowel lichamelijk als mentaal/emotioneel. 

“Ik vind het heerlijk om kinderen met homeopathie weer dat zetje te kunnen geven dat ze verder helpt, weer in beweging brengt, gezonder maakt. Luisteren naar je verhaal als moeder, en het vinden van een oplossing voor jou en je kindje, dat is wat ik het allerleukst vind om te doen. Ik neem daarbij het onderbuikgevoel van jou, als moeder, serieus. Jij kent je kind het allerbeste.”

Wat betekent jouw hulp voor de ouders en kinderen die bij jou komen?

Vaak hebben kinderen genoeg aan een paar korreltjes van een homeopathisch middel. Dat maakt homeopathie kindvriendelijk: geen vervelende onderzoeken, geen vieze pillen. Het wekt soms verbazing bij ouders dat een paar kleine korreltjes zoveel kunnen veranderen. De homeopathische middelen die ik adviseer, zijn speciaal gemaakt voor gebruik door professionele homeopaten, en zijn niet hetzelfde als de zelfzorgmiddelen bij de drogist, en ze hebben dus ook een andere werking. 

Ik word blij van dat meisje met hand-mond- en voetziekte, dat al dagen niet meer eet en drinkt, en binnen een paar uur na een homeopathisch middel weer helemaal opknapt, of van de peuter die nog nooit heeft doorgeslapen, en waarvan de moeder opbelt om te vertellen dat hij ’s nachts nog maar één keer een aai over zijn bol nodig heeft, en verder heerlijk slaapt.

Hoe ben jij terechtgekomen bij De Geboortenis?

Vijf jaar geleden ben ik vanuit de randstad in Dieren komen wonen. Omdat ik mijn praktijk opnieuw moest opbouwen, en ik graag mensen wilde leren kennen, ben ik gaan zoeken naar een netwerk van ondernemers en naar vrijwilligerswerk. Bij De Geboortenis vond ik beide. Tijdens de platformavonden ontmoette ik inspirerende, hartelijke vrouwen, die allemaal zowel vanuit hun professie als vanuit hun hart bezig waren met  alle mogelijke facetten van vrouw-zijn en moederschap, en hoe we kinderen bij geboorte een liefdevolle zachte landing kunnen geven, en dat doen in verbinding met elkaar. 

Ik heb als vrijwilliger meegewerkt aan de expositie Birth Day, en ik maak deel uit van de groep gastvrouwen van Cafe Ouders en Co.

Wat heeft het lidmaatschap jou tot nu toe gebracht? 

Een fijn netwerk, een warme bedding, vriendschappen, inspirerende platformavonden en happynings, veel kennis, ervaringen, nieuwe inzichten, samenwerkingen.    [bctt tweet=”Het leven van een kind begint bij de conceptie, niet bij de geboorte.” username=”Geboortenis”]

Hoe past jouw persoonlijke visie voor jouw gevoel bij die van stichting De Geboortenis?

Als ouders met hun kind bij mij komen voor een homeopathische behandeling van lichamelijke problemen, of bijvoorbeeld slaapproblemen, dan probeer ik met een uitgebreide anamnese de oorzaak van de klacht te achterhalen, niet de symptomen weg te halen. Die oorzaak kan zich kortgeleden hebben voorgedaan, de oorzaak zou bijvoorbeeld ook kunnen liggen in de manier waarop het kindje is geboren, stressvolle gebeurtenissen die de moeder heeft meegemaakt tijdens de zwangerschap, of in de manier waarop de conceptie heeft plaats gevonden, hechtingsproblemen, medicijngebruik van de moeder of medische interventies.

Het leven van een kind begint bij de conceptie, niet bij de geboorte.

Een gezonde zwangerschap, een natuurlijke bevalling, borstvoeding en ontspannen ouders dragen bij aan een optimale gezondheid van een kind. En precies dat is waar De Geboortenis zich voor inzet, zoveel mogelijk babies een optimale start geven.

Hoe zie jij daarin de samenwerking met de Geboortenis?

Ik heb altijd als droom gehad in een centrum te werken waar de gezondheid van de client of van het kind centraal staat, en waar reguliere en complementaire zorgprofessionals samenwerken. Dat heb ik gevonden bij De Geboortenis. 

 

Website: https://kinderhomeopaat.nl

Auteur: Stichting De Geboortenis

Auteur: Stichting De Geboortenis

Stichting De Geboortenis in Zutphen is er voor alle zwangeren en (wens)ouders. Het Geboorteplatform biedt de zorgprofessional toegang tot informatie over symposia, lezingen, [bij]scholing en andere belangrijke evenementen voor professionals in de geboortezorg. De Geboortenis werkt aan de realisatie van een ecologisch geboortehuis in Zutphen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en ontvang als eerste het nieuws over nieuwe trainingen, blogartikelen en bijeenkomsten.

Newsletter Form (#1)