Het Boek ‘ZO BEVAL IK’

Dit boek gaat over de diepe betekenis van geboorte en gezondheid, over conceptie, in verwachting zijn, geboorte, trauma, verlies, herstel, opvoeden, gezinsleven en geluk.

Vele moeders ervaren niet de roze wolk na de geboorte van hun kind. Maar wat de gevolgen zijn van een traumatisch ervaren geboorte in het dagelijks leven van moeders, is voor het eerst beschreven. Na ruim 600 gesprekken met moeders en bijna 10 jaren wetenschappelijk onderzoek levert dit boek unieke inzichten over het moederlichaam, bevallen en gezondheid.

Brun Kuipers MSc/RN is Clinical Health and Nurse Scientist, gespecialiseerd verpleegkundige in de verloskunde en eerste graad docent verpleegkunde. Al jaren begeleidt en behandelt zij in haar praktijk De Geboortespecialist moeders met klachten en gezondheidsproblemen na geboortetrauma’s. Samen met een groeiend team draagt ze bij aan de gezondheid van moeders, hun kinderen en het gezin.

Geboortewensen, problemen en herstel van moeders ZO BEVAL IK – HET MOEDERLICHAAM SPREEKT geeft een indringend beeld vanuit het persoonlijk leven van moeders. Zij vertellen over de gevolgen van de geboorte van hun kind. Ze verwijzen naar de situaties die tot problemen leidden. Kenmerkend zijn de gebeurtenissen die de natuurlijke processen ruw verstoren. Duidelijk wordt wat moeders waarderen en hoe zij herstellen. Moeders uiten hun wensen over hoe zij het liefst hun baby, gewoon, geboren laten worden. Zelf, in contact met hun kind. Dat zij precies weten wat ze moeten doen, blijkt de natuurlijke  wetenschap van de moeder, ingegeven door haar lichaam. Het programma om te baren ligt klaar en hoeft alleen maar ‘aangezet’ te worden, waarbij het moederlichaam spreekt en de juiste informatie geeft. Vanuit het perspectief van moeders bestaat de perfecte bevalling in een liefdevolle beschermende omgeving en is die nodig voor een gezond leven daarna.

Voor wie is dit boek ZO BEVAL IK geschreven? Dit boek beoogt meer kennis aan te reiken over hoe het moederlichaam werkt, wat van belang is om gezond te baren en risico’s op gezondheidsproblemen te verminderen. Het boek laat verschillende kanten zien en biedt vele op bewijs gebaseerde oplossingen voor een gezonde bevalling. Omdat elke moeder zich laat bijstaan, zijn naasten en zorgverleners belangrijke invloeden op de natuurlijke geboorteprocessen. Daarom is dit boek geschreven voor alle (aanstaande) moeders, partners, oma’s, zussen, vriendinnen, kinderen én zorgverleners, om de diepe betekenis van geboorte een nieuwe impuls te geven en met begrip terug te kijken naar wat er gebeurde. Dankzij de vele persoonlijke verhalen wordt duidelijk dat positieve geboorte ervaringen gezondheid en geluk van moeders, kinderen en gezinnen bepalen.

Waar is het boek ZO BEVAL IK te koop? Vanaf 1 november 2018 is het boek online te koop op de site www.degeboortespecialist.nl, in de shop van BoekenGilde en bij Bol.com. Het boek bevat bijna 400 pagina’s met vele verhalen en citaten van moeders over hun ervaringen rondom de geboorte van hun kind(eren), de wijze waarop ze reageren op de aangeboden zorg en de huidige wetenschappelijke inzichten. In het boek zijn prachtige foto’s opgenomen die de wensen van moeders tot uitdrukking brengen en wordt verwezen naar de gebruikte wetenschappelijke literatuur en bronnen.

Geboortetrauma therapeut Brun Kuipers MSc/RN

Brun Kuipers is Klinische Gezondheids- en verplegingswetenschapper en gespecialiseerd verpleegkundige in de verloskunde. Ze houdt zich al jaren bezig met de gezondheid van moeders. Vanuit de verloskundige praktijk is ze onderzoek gaan doen naar de relatie tussen geboorte ervaringen en de gezondheid van moeders in hun dagelijks leven. Dit heeft ertoe geleid dat ze een therapie heeft ontwikkeld om te kunnen herstellen van geboortetrauma’s. De geboortetrauma therapie blijkt vriendelijk en effectief, waarvan moeders en hun gezin soms al snel en op lange termijn profiteren. Deze hersteltherapie wordt beschreven in het boek aangevuld met de reacties van moeders op de behandeling en hoe hun herstel zich uit. Informatie over de geboortetrauma therapie is te vinden op de site van de praktijk De Geboortespecialist.

Meer informatie? Contactpersoon: Brun Kuipers MSc/RN, Onder de Bomen 19, 6871 CG Renkum Telefoonnummer: 06-57590343 Emailadres: brun@degeboortespecialist.nl Website: https://degeboortespecialist.nl/                                                                                                       

Op de site www.zobevalik.nl krijg je een indruk van het boek en kun je het ook bestellen.

Auteur: Stichting De Geboortenis

Auteur: Stichting De Geboortenis

Stichting De Geboortenis in Zutphen is er voor alle zwangeren en (wens)ouders. Het Geboorteplatform biedt de zorgprofessional toegang tot informatie over symposia, lezingen, [bij]scholing en andere belangrijke evenementen voor professionals in de geboortezorg. De Geboortenis werkt aan de realisatie van een ecologisch geboortehuis in Zutphen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en ontvang als eerste het nieuws over nieuwe trainingen, blogartikelen en bijeenkomsten.

Newsletter Form (#1)