Manon is kernteamlid van de  Geboortenis, Verloskundige, Geboorte-inspirator,  Babymassage en Yoga docent. Daarnaast is ze verpleegkundige, aanrakingsspecialist, docent en Craniosacraal therapeut i.o. (aan het afstuderen).

Ik ben moeder van zes prachtige kids, mijn álles. Moeder én verloskundige zijn verrijken mij als expert en ervaringsdeskundige op het gebied van Nieuw Leven. Mijn kids zijn mijn grootste leermeesters. De puurheid van een kind, maar ook de kwetsbaarheid als moeder heeft mij diep geraakt. Ik voel me zoveel rijker en wijzer. Het moederschap bracht mij dichter bij mezelf en nog steeds leer ik elke dag bij. Ook mijn wolk was niet alleen maar roze. En juist de momenten van grijs en donkerpaars, gaven mij helder zicht en onuitputtelijk kracht.

En zo werd maan.konijn geboren. Een natuurlijk concept voor een zachte start. Ik bén maan.konijn. Maan.konijn is ontstaan vanuit mijn hart. Een natuurlijke bron van liefde, kennis en inspiratie. Bewustwording draagt bij om een kindje zacht te verwelkomen, precies op de manier die past.

Het is mijn missie om een zachte start te creëren voor elk kindje. Of om de start te herstellen, zodat dit mensje in staat is, om vanaf hier zijn leven te starten en zijn/haar levenspad te ontdekken.

De eerste ontmoeting en aanraking zijn intens. Aanraken is de eerste taal. Aandacht en warme aanrakingen zorgen voor een liefdevolle verbinding. Deze verbinding is belangrijk voor de ontwikkeling van hechting.

Het prille ouderschap is een waar avontuur. Het is fijn om samen te genieten en ontspannen. Maar dit gaat niet altijd vanzelf.. soms verloopt een wens, zwangerschap, bevalling of kraamperiode anders dan verwacht. Vanaf het prille begin kunnen allerlei gebeurtenissen van invloed zijn, waardoor de start moeizaam is.

Maan.konijn loopt graag een stukje mee om samen op weg te gaan, te ontdekken wat dit kindje wil vertellen. Wat zijn/haar verhaal is, wat er schuil gaat achter de klacht of onrust, welke behoeften zijn er. Of om te leren vertrouwen op de innerlijke wijsheid in jou, te voelen dat je mag zijn wie je bent. Met zachte, liefdevolle en respectvolle aanrakingen nodig ik uit, het lijf verteld!

Ik zie het kindje en ouders als één geheel. Middels natuurlijke verzorging, begeleiding & coaching en behandeling creeër ik bewustwording en kennis. En kijken we samen welke weg past, om een zachte start na te streven. Samen kunnen we zoveel meer.

Ik ga graag samen op avontuur om jou zinnen te prikkelen, zodat je het beste uit jezelf en elkaar kunt halen.

Koester jezelf, elkaar en moeder natuur.

Website https://maan.konijn.com (website nog in ontwikkeling)

Auteur: Stichting De Geboortenis

Auteur: Stichting De Geboortenis

Stichting De Geboortenis in Zutphen is er voor alle zwangeren en (wens)ouders. Het Geboorteplatform biedt de zorgprofessional toegang tot informatie over symposia, lezingen, [bij]scholing en andere belangrijke evenementen voor professionals in de geboortezorg. De Geboortenis werkt aan de realisatie van een ecologisch geboortehuis in Zutphen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en ontvang als eerste het nieuws over nieuwe trainingen, blogartikelen en bijeenkomsten.

Newsletter Form (#1)