Peterselie

Een goede manier om een onsteking aan de urineleider te verhelpen is door het drinken van peterselie thee. Peterselie is bovendien rijk aan vitamine C, werkt bloedreinigend en helpt bij de opbouw van het bloed. Het gebruik van deze kruidenthee kan tijdens je zwangerschap.

Kruidenthee maken

Je kunt zelf heel makkelijk kruidenthee maken op de volgende manier:

Spoelt een bos peterselie onder koud stromend water goed schoon. Leg het vervolgens in een glazen kom en schenk er heet water overheen. Dek het af met een deksel en laat het 30 minuten trekken. Verwijder de peterselie uit de kom en voeg eventueel een beetje honing toe voor de smaak. Drink de thee, warm of koud, regelmatig voor 8 uur lang. Het spoelt de infectie weg en lost zelfs nierstenen op.

Bron: Midwifery Today en Dumonts Kleine Kruidenlexicon

Auteur: Stichting De Geboortenis

Auteur: Stichting De Geboortenis

Stichting De Geboortenis in Zutphen is er voor alle zwangeren en (wens)ouders. Het Geboorteplatform biedt de zorgprofessional toegang tot informatie over symposia, lezingen, [bij]scholing en andere belangrijke evenementen voor professionals in de geboortezorg. De Geboortenis werkt aan de realisatie van een ecologisch geboortehuis in Zutphen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en ontvang als eerste het nieuws over nieuwe trainingen, blogartikelen en bijeenkomsten.

Newsletter Form (#1)